Hoe de jaarlijkse UBO-registratie bevestiging niet vergeten?

Het register van de uiteindelijke begunstigden, het zogenaamde UBO-register, heeft tot doel informatie te ontvangen betreffende de uiteindelijke begunstigden van in België opgerichte vennootschappen, trusts, stichtingen, vzw’s en juridische entiteiten. Ben je niet in orde met de jaarlijkse UBO-registratie, dan kan de fiscus een boete opleggen van € 500,00.

De inschrijving van je vennootschap in dat UBO-register moet jaarlijks bevestigd worden. Ofwel doen wij dit voor je ofwel doe je dit zelf, maar indien je het zelf doet, hoe weet je nu wanneer de deadline daarvoor is als je dat niet ergens bijhoudt?

Wanneer je inlogt in het UBO-register kan je alle gegevens raadplegen die over je vennootschap zijn ingevoerd. Je vindt dus ook terug wanneer je vennootschap geregistreerd werd en wanneer die registratie het laatst werd bevestigd. Zoals je weet gebruiken meerdere overheidsdiensten voor hun communicatie met ondernemingen de e-Box Enterprise. Na activatie hiervan krijg je daarin een herinnering dat je de UBO-registratie moet bevestigen, één maand voor de deadline.